El pasado 25 de julio unas 400 personas nos reunimos en apoyo a los ocupantes de la nave situada en la calle Badajoz, en Poble Nou, en motivo del juicio para desalojarlos. Se recorrió las calles del barrio hasta bajar por la rambla del Poble Nou. Adjuntamos las noticias relacionadas y unas fotos del acto.
martes, 26 de julio de 2011
viernes, 15 de julio de 2011
Convocatòria manifestació "Igualtat de drets i oportunitats pels africans", 25 de juliol
Els i les migrants estem més que indignats: Per la igualtat de drets i oportunitats
La gota que ha fet vessar el got. Sortirem al carrer.
Manifestació el 25 de Juliol a les 19hs, C/Badajoz 112 (metro Llacuna)
http://www.facebook.com/profile.php?id=1642902356#!/event.php?eid=147961195281371
El proper 25 de juliol es celebra un judici que molt probablement suposarà el desallotjament de la nau ubicada al C/Badajoz, 112. Les seves conseqüències són una mostra més dels abusos i aïllament que patim la comunitat negra africana a Catalunya.
Els drets de les persones migrades són vulnerats en moltes ocasions. Drets que són administrats arbitràriament i de manera discriminatòria pels poders establerts, tant polítics com financers. La corrent xenòfoba que ens envaeix, la qual es veu alimentada per la situació de crisi econòmica, fa que els/les més vulnerables siguin considerats culpables de la situació. El que cal és que tots i totes pressionem en contra dels veritables culpables.
Al barri del Poblenou vivim al voltant de 200 persones de la comunitat negra africana en diferents assentaments, pisos ocupats i sobreocupats, i en naus industrials abandonades. Els processos d'exclusió que vivim fan que no tinguem dret a accedir a un habitatge en condicions dignes.
Tot i portar vivint aquí 3, 5, 10 i en algun cas fins a 30 anys, la majoria no tenim papers i per a les administracions és com si no existíssim. Vivim d'una sèrie de treballs no regulats com la recollida de ferralla, del top manta o de l'art. Això cada vegada resulta més difícil degut a la crisi, i el conseqüent augment de les persones que subsisteixen amb aquestes feines.
La nostra quotidianitat és realment dura com a conseqüència de la discriminació institucional i social que patim. Molts de nosaltres som perseguits per la policia mentre intentem subsistir: ens para i ens buida el carro ple de ferralla, o ens multa i detén per vendre en el Top manta. També patim moltes vegades violacions de domicili il•legals en els nostres habitatges, i agressions per part de la policia. Com les 10 persones que van ser agredides per la policia per vendre en el Top manta fa només un parell de setmanes.
A més som aturats amb freqüència pel color de la nostra pell i per no tenir papers, i a vegades ens detenen i priven de llibertat en el Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca.
Tot i la nostra realitat, la nostra predisposició a integrar-nos és molt alta. Participem en les classes de llengua i en diferents actes culturals que es realitzen al Poblenou, i rebem ajuda d'alguns veïns i veïnes, i d'algunes entitats del barri a través de la “Xarxa de Suport als Assentaments”. Tanmateix, i el que és més important, molts de nosaltres tenim vincles familiars aquí.
Dos fets empitjoren aquesta situació. El dimecres 11 de maig una de les naus situada al C/Consell de Cent va patir un incendi que podria haver estat provocat. Les 170 persones que hi vivíem hem hagut de distribuir-nos en altres llocs o estem vivint al carrer. L'altre és que el dia 25 de juliol hi haurà el judici civil que molt probablement desembocarà en el desallotjament de a nau ubicada al C/Badajoz, on hi vivim unes 70 persones i treballen unes quantes més. No oferirem resistència al desallotjament, ja que entenem el que suposa la propietat privada.
La situació es fa insostenible, ja que si es dur a terme l'execució del desallotjament molts de nosaltres ens quedarem novament sense sostre. Tot el treball voluntari que s'està fent per part d'entitats del barri i col•lectius sanitaris es veurà interromput i dispersat. A tot això es sumen els insuficients recursos dels serveis socials de Barcelona, la falta d'albergs socials i davant la impossibilitat efectiva que tenim molts de nosaltres d'accedir a un lloguer. Contradictòriament, molts espais habitables de la ciutat estan inutilitzats.
Per tot això demanem a les administracions que preguin mesures perquè puguem tenir unes millors condicions de vida, habilitant espais amb un mínim de condicions i serveis, mentre no trobem un habitatge estable. Tanmateix i degut a que portem anys a Catalunya, demanem que s'estudiï el nostre procés d'arrelament. També exigim que cessi l'assetjament policial i les deportacions, el tancament dels Centres d'Internament per Estrangers i que es faci efectiva la igualtat de drets i oportunitats.
Xarxa de Solidaritat amb Els Assentaments
Assemblea Social de Poblenou
Associació Catalana de Residents Senegalesos
CEPAIM-ACISI
LUKUM TAKA
O.E.U.A.
Federación Panafricana de España
martes, 5 de julio de 2011
Dos 'manteros' denuncian a la Guardia Urbana de Barcelona por agresiones
http://www.elpais.com/articulo/cataluna/intente/cubrir/pegaron/elpepuespcat/20110705elpcat_8/Tes
Esta noticia publicada en El Pais deja ya entrever la política del nuevo consistorio ante la venta ambulante. Esta nueva campaña emprendida por el govierno de Trias pone de manifiesto cual es la respuesta a éste y otros problemas en la ciudad de Barcelona. Esperamos poder tener capacidad de respuesta ante tal situación de indefensión y la poca voluntad de poder hacer algo más allá de la represión de la pobreza en estos "tiempos difíciles".
Esta noticia publicada en El Pais deja ya entrever la política del nuevo consistorio ante la venta ambulante. Esta nueva campaña emprendida por el govierno de Trias pone de manifiesto cual es la respuesta a éste y otros problemas en la ciudad de Barcelona. Esperamos poder tener capacidad de respuesta ante tal situación de indefensión y la poca voluntad de poder hacer algo más allá de la represión de la pobreza en estos "tiempos difíciles".
Suscribirse a:
Entradas (Atom)