martes, 24 de febrero de 2009

ACTO PÚBLICO: SOBREVIVIR NO ES DELITO. DESPENALIZACIÓN DEL TOP MANTA YA.

L'acte (del qual en teniu informació aqui: http://www.universidadnomada.net/spip.php?article318), es farà el dimecres 4 de març a les 19.45h a l'aula Magna de la Facultat de Filosofia de la UB (al Campus Raval, davant el CCCB).

"Considerem que aquest és un acte important en tres sentits:

primer pel fet que s'enllaça amb el moviment que ha sorgit a les darreres setmanes demanant la seva despenalització. En aquest sentit, el dia 5 de març hi haurà una concentració a la ciutat per demanar un cop més la seva despenalització. Alhora, les darreres setmanes s'està produint debats que marquen en la direcció de l'absurditat de la penalització i la seva escassa consistència jurídica.

segon pel fet de posar sobre la taula la caducitat d'un model de ciutat que persegueix a una part dels seus habitants, justament l'esglaó més dèbil, fet que es produeix en el marc de la crisi dels models urbans neoliberals.

i tercer, pel fet que la composició heterogènia, plural, situada i alhora informada (amb moviments emergents, incloent el propis protagonistes de la mobilització, juntament amb estudiosos de la ciutat, juristes i polítics), ens dóna un rastre prou ample per pensar possibles solucions i compromisos concrets per fer avançar la ciutat, l'espai urbà, cap a un model posneoliberal en el sentit de major llibertat i igualtat.

La Taula la iniciarem a les 20h puntualment; parlarà primer el Sebas Herrera, del centre social Exit, que presentará la temàtica, començarà el Mamadou, de l'Associació Nómadas del Siglo XXI on situarà la qüestió del Top Manta. Després parlarà el Jaume Asens i l'Eduard Navarro, que faràn el tractament més juridic. A continuació parlarà en Ricard Gomà, al que li proposem parlar del cas concret del Top Manta, les seves vies de diàleg, així com d'altres iniciatives que en el cas concret de les migracions estàn fent, així com també la forma de pensar en cooperacions entre partits i moviments. Després en Jordi Borja tancarà la taula situant quin és aquest model de ciutat, quina és la seva crisi (nosaltres pensem que entre d'altres és una crisi política, de representació, o millor de no representació de tota la seva riquesa), i quins els punts per recontruir el dret a la ciutat. Finalment, el Sebas de nou intervindrà tancant la taula i donant l'oportunitat de realitzar preguntes o comentaris per parts dels i les assistents a l'acte públic."

..................

1. Webs sobre el moviment
http://www.transfronterizo.net/
http://www.communia.info/candelaup/?q=node&page=1

2. Videos sobre la persecució a migrants:
http://blip.tv/file/1378611
http://www.youtube.com/watch?v=guHH-Z7nKow&eurl


http://www.universidadnomada.net

No hay comentarios:

Publicar un comentario